Tips til Excel

Kategori: Solution365 Udgivet: 24. oktober 2019

Microsofts Excel er fyldt med funktioner, der kan lette din virksomheds dagligdag, men for mange er Excel et lukket land fyldt med svære formler. Lyder det bekendt?

I denne uge giver Solution Team dig en simpel guide til, hvordan du kan bruge Excel i din hverdag. Vi viser dig vejen til en række konkrete værktøjer, du kan gemme i værktøjskassen og finde frem, når behovet melder sig.

Find hurtigt gennemsnittet eller summen i en stor talmængde

– helt uden formler

Det er hurtigt at finde gennemsnittet eller summen i en talmængde med Excels statuslinje. Du skal blot markere de celler i tabellen, som du gerne vil have status på, og herefter kigge ned på statuslinjen, som ligger til højre i bunden af programvinduet.

Der er dog en stor mængde af formler i Excel som du kan drage nytte af. Hvis du har brug for en oversigt over Excels formler, så kan du læse mere om dem her: support.office.com

Excel statuslinje

Gør det nemmere at arbejde med dine talmængder

– brug Excels tabeller

Det er nemt at lave helt almindelige dataceller om til Excel tabeller. Det eneste du skal gøre, er at klikke et vilkårligt sted i dine data og trykke Ctrl+T (Windows) eller Cmd+T (Mac).
Herefter markerer Excel automatisk det område med dine dataceller som du kan omdanne til en Excel tabel. Med Excel tabellen får du flere fordele, bl.a.:

  • Præsenteres dine data pænt og overskueligt
  • Du kan nemt sortere dine data
  • Du kan nemt filtrere dine data

Opret Excel tabelSorter Excel tabel

Læs mere om Excel-tabeller her: support.office.com

Skab visuelt overblik over fx salg eller udgifter i din virksomhed

– med Excels diagrammer

Ligesom det er nemt at lave helt almindelige dataceller om til Excel tabeller, er det nemt at omdanne dataceller og Excel tabeller til diagrammer. Det eneste du skal gøre, er at klikke et vilkårligt sted i dataområdet og trykke Alt+F1 (Windows).

Hvis du arbejder i Excel med en Mac computer skal du vælge Indsæt → Diagrammer.

Indsæt Excel diagramExcel diagram

Del indlægget