Hvorfor er WordPress så populært?

Kategori: Solution Site Udgivet: 25. november 2019

Over 26% af alle hjemmesider er bygget med WordPress. Så ja, WordPress er ret populært. Men hvorfor? Her er vores forklaring:

 

  1. Open Source

WordPress er et open source-værktøj, hvilket vil sige, at kildekoden er frigivet, således at udviklere kan undersøge, ændre og anvende koden som de ønsker. Endvidere koster WordPress ikke noget, hvilket gør det til et rigtigt godt valg for små forretninger, der ikke har budget til store udviklingshuse.

 

  1. Uendelige muligheder 

Du kan bygge alle former for websites i WordPress. Webshops, medlemsportaler, almindelige infosites, en blog eller hvad end du har lyst til. Des flere funktioner, desto sværere er udviklingen dog. Men dertil findes der et hav af plugins.

 

  1. Plugins

I skrivende stund er der over 45.000 plugins til WordPress, der hver især tilføjer nye funktionaliteter til din side. Dette gør, at selv personer, der ikke har udviklerbaggrund nu også kan kreere halvavancerede løsninger. Et plugin som WooCommerse er et godt eksempel: WooCommerse laver din WordPress-side til en webshop uden så meget som en linje kode. 

 

  1. Content Management

WordPress er et såkaldt Content Management System, hvilket betyder, at det er udviklet med henblik på, at sidernes indhold skal være udskifteligt. Dette gør det muligt for enhver at administrere indhold på en side, hvilket er en stor fordel for rigtig mange virksomheder/brugere, da det sparer dem både tid og penge.

 

  1. WordPress er sikkert 

Et af de store taleemner, når det kommer til WordPress er, at sikkerheden ikke er i top, og at de nemt bliver hacket. At siderne ofte bliver forsøgt hacket er en ærgelig men helt naturlig sandhed. Men når over 26% af internettet består af sider udviklet på det samme skelet, er det desværre naturligt for hackere hele tiden at forsøge at finde huller i systemet.

Når det er sagt, skal det også siges, at det er yderst, yderst sjældent, at en side, der bliver vedligeholdt og opdateret bliver hacket. I øvrigt kan du læse med i det næste indlæg vi udgiver; det handler om sikkerhed i WordPress.

Del indlægget